De voordelen van een ziekenhuisbed thuis

De voordelen van een ziekenhuisbed thuis

Als het gaat om gezondheid, is het altijd beter om problemen te voorkomen dan om te moeten genezen. Toch kan het altijd gebeuren dat er iets gebeurt waardoor je een tijdje uit de roulatie bent. Omdat je moet herstellen van een ongeval of van een operatie bijvoorbeeld. Wil je je tijdens de revalidatieperiode gemakkelijker zelf kunnen redden thuis? Of krijg je verzorging of verpleging aan huis, en stelt de zorgorganisatie bepaalde eisen? Dan kan het nodig zijn bepaalde hulpmiddelen in huis te halen, zoals een ziekenhuisbed. Hieronder lees je wat dit precies is, en welke voordelen het heeft.

Langere tijd aan bed gekluisterd

Haast iedereen maakt wel eens mee dat ze door ziekte of revalidatie langere tijd in bed moeten liggen. Omdat je waarschijnlijk al pijn hebt, of in ieder geval ongemak ervaart, is het belangrijk dat je comfortabel ligt. Hoewel je waarschijnlijk graag in je eigen vertrouwde bed zou liggen, is dit niet altijd mogelijk of het meest comfortabel. Omdat niet iedereen een bed op een goede hoogte heeft, of omdat het niet verstelbaar is. Krijg je daarnaast ook nog verpleging en/of verzorging? Dan is de kans groot dat de zorgmedewerker(s) ergonomisch moeten kunnen werken, en dus een bed eisen dat in hoogte verstelbaar is.

Ziekenhuisbedden bieden uitkomst

Voor deze situaties is een ziekenhuisbed ideaal. Deze bedden zijn in hoogte verstelbaar. Zo kun je zelf gemakkelijker in en uit bed stappen, en kunnen zorgverleners op de juiste hoogte werken. Verder kunnen ook de stand van de rug- en voetsteun elektrisch aangepast worden naar wens. Ook erg fijn tot slot is dat het bed verrijdbaar is.

Een hoog laag bed huren of lenen

Maar moet je dan gelijk een ziekenhuisbed, of hoog laag bed zoals het ook wel genoemd wordt, kopen? Dat zou een behoorlijke investering vragen. En bovendien zonde van het geld als je het bed maar bepaalde tijd nodig hebt. Gelukkig kun je dergelijke ziekenhuisbedden ook huren of lenen. Je kunt hiervoor terecht bij een thuiszorgwinkel.

Heb je een medische indicatie? Zoals het dagelijks krijgen van verzorging en / of verpleging aan bed, of als er langere tijd sprake is van behoud van zelfredzaamheid? Dan kun je kosteloos een ziekenhuisbed of hoog laag bed lenen. De kosten worden dan vergoed uit het basispakket door je zorgverzekeraar. Heb je geen medische indicatie, maar lijkt een dergelijk medisch of verpleegbed je wel erg handig? Dan kun je deze ook huren.

Reacties zijn gesloten.