Waar moet je op letten bij het kiezen van een uitvaartverzekering?

Waar moet je op letten bij het kiezen van een uitvaartverzekering?

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is iets waarvan veel mensen weten dat het belangrijk is, maar toch liever voor zich uitschuiven omdat ze het een vervelend onderwerp vinden. Dit is echter niet nodig! Als je weet waar je op moet letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering, dan kost het weinig tijd en dan heb je het wel meteen goed geregeld wat zorgt voor rust. In dit artikel leggen we je de belangrijkste punten uit waar je op moet letten bij het kiezen van een uitvaartverzekering.

Ken je wensen

Het eerste om over na te denken als je een uitvaartverzekering wilt kiezen is de wensen die je hebt voor je uitvaart. Wil je gecremeerd of begraven worden? Wil je het groots aanpakken of in een kleinere en sombere kring? Wil je daarna ook nog een samenkomst en welk eten en drinken wordt er dan geserveerd? Als je je wensen goed in kaart hebt gebracht, dan kan er ook een schatting gemaakt worden van de kosten.

Hoeveel spaargeld heb je?

Als je de beoogde kosten weet, dan is het ook goed om naar de middelen te kijken die je hebt om je uitvaart zelf te financieren. Heb je namelijk genoeg spaargeld op zij gezet dat geen ander doel heeft? Dan kun je er ook voor kiezen om geen uitvaartverzekering af te sluiten en de uitvaart te laten bekostigen van je spaargeld. Dit kan namelijk goedkoper uitkomen dan dat je jarenlang een premie betaald.

Vergelijk de kosten

Net zoals voor de zorgverzekering bestaan er ook verschillende onafhankelijke vergelijkers voor de uitvaartverzekering. Hier kun je de specificaties van de verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken en zie je ook het verschil in kosten.

Praat met je dierbaren

Behalve het dekken van de kosten is een ander groot voordeel van het hebben van een uitvaartverzekering dat deze partij de nabestaanden ook gaat helpen met het regelen van de uitvaart. Dit kan de nabestaanden ontlasten in een toch al zo moeilijke tijd. Ook kan het je zelf een gerust gevoel geven als je weet dat je uitvaart door professionals geregeld zal worden. Natuurlijk is er voldoende inspraak door jezelf vooraf of door je nabestaanden.

Lees de polisvoorwaarden

Heb je een uitvaartverzekering uitgezocht op basis van je wensen en de kosten? Zorg dan voordat je de uitvaartverzekeringafsluit je ook nog eens goed de polisvoorwaarden doorleest. Op die manier weet je zeker dat je een verstandige keuze maakt.

Reacties zijn gesloten.