5 redenen waarom fietsen gezond voor je is

5 redenen waarom fietsen gezond voor je is

Fietsen is typisch Nederlands! Of je nou een lange fietstocht maakt, of de fiets gebruikt als vervoersmiddel; je kan er in Nederland niet om heen. Zeker met de elektrische fiets is een fietsritje voor steeds meer mensen geschikt. Naast dat het heerlijk is om met lekker weer op de fiets te zitten, is het ook nog eens ontzettend goed voor je. Benieuwd waarom fietsen gezond voor je is? Wij hebben 5 redenen voor je op een rij gezet!

1. Goed voor je conditie

Vaak wordt fietsen als vervoermiddel gezien, maar het is een goede sport voor het opbouwen van je conditie. Zeker wanneer er wind staat of je een helling op moet fietsen, is het een goede training om je uithoudingsvermogen te verbeteren. Je zal merken dat wanneer je vaak de fiets pakt, de fietstochten je steeds makkelijker afgaan! Wanneer je begint met het opbouwen van je conditie  kun je ook voor een elektrische fiets kiezen. Dit is minder zwaar, maar geeft je toch de mogelijkheid om je conditie op te bouwen.

2. Goed voor je hart

Om je hart gezond te houden, is het belangrijk om je hart af en toe flink te laten werken. Dit kan je makkelijk doen door dagelijks de fiets te pakken. Tijdens het fietsen merk je dat je hartslag omhooggaat, wat uiteindelijk zorgt voor een sterker hart! Begin eerst rustig en bouw het daarna steeds verder op.

3. Helpt je om te ontspannen

Wanneer je veel stress hebt, kan fietsen een goed middel zijn om te ontspannen. Zeker tijdens lange fietstochten is het makkelijk om je gedachten helemaal op nul te zetten. Daarnaast maak je tijdens het fietsen endorfine aan. Dit is een stofje dat je een gelukkig en ontspannen gevoel geeft. Geregeld de fiets pakken kan daarom zelfs helpen om burn-out klachten te voorkomen!

4. Door fietsen slaap je beter

Onderzoek heeft aangetoond dat we door fietsen, of wielrennen, ’s avonds zelfs beter slapen! Wanneer je 30 minuten per dag fietst, zal je al verschil merken. Je valt sneller in slaap en zal langer door kunnen slapen. Dat je beter slaapt komt niet alleen doordat je energie verbruikt tijdens het fietsen, je komt ook in aanraking met het daglicht. Voldoende daglicht heeft ook een positief effect op jouw slaapritme.

5. De elektrische fiets

Fietsen is een van de weinige sporten die een verlichtend alternatief biedt. Tegenwoordig zie je, naast de normale fiets, steeds vaker elektrische fietsen op straat. Dit is een goed alternatief wanneer de normale fiets te zwaar is. Door het kleine ingebouwde motortje in de elektrische fiets wordt je ondersteund, maar blijf je toch zelf in beweging. Er bestaan zelfs elektrische toerfietsen! Deze fietsen zijn speciaal voor langere fietstochten. Zo wordt fietsen voor nog meer mensen mogelijk!

 

Reacties zijn gesloten.