5 redenen waarom op vakantie gaan gezond voor je is

5 redenen waarom op vakantie gaan gezond voor je is

Vakantie is iets waar we het hele jaar naar uit kunnen kijken. Lekker niets hoeven en alleen maar genieten. Wist je dat vakantie ook nog eens heel gezond voor je is? Wij hebben vijf redenen op een rij gezet waarom een vakantie bijdraagt aan je gezondheid. Zo heb jij nog meer reden hebt om die volgende vakantie te boeken!

1. Minder stress

Een vakantie helpt je om even lekker tot rust te komen. Je hoeft even helemaal niets, waardoor je lekker kan ontspannen. Wanneer je op vakantie bent is het aan te raden om ook eens een dagje offline te gaan. Doordat je dan niet bezig bent met de drukte van de buitenwereld, zal je nog beter kunnen uitrusten. Deze rust kan zelfs helpen met het voorkomen van burnoutklachten.

2. Buitenlucht tijdens vakantie is gezond

Tijdens een doorsnee werkdag zit je een groot deel van de dag binnen. Dit is zonde, omdat de buitenlucht juist gezond voor je is. Vaak ben je tijdens je vakantie veel vaker buiten. Of je nou de hele dag in de zon licht te ontspannen, of lekker een stuk gaat wandelen met je hond in de bossen. Door de buitenlucht krijg je extra vitamine D binnen wat een positief effect heeft op je gezondheid!

3. Vakantie met je kinderen

Naast dat het ontzettend gezellig is om op vakantie te gaan met je gezin, is het ook goed voor de familieband! Thuis is iedereen vaak druk met zijn eigen bezigheden, waardoor je niet altijd genoeg tijd voor elkaar hebt. Op vakantie met kinderen is daarom ideaal! Tijdens deze vakantie kan je de aandacht volledig op je gezin focussen, waardoor je een nog betere relatie met elkaar opbouwt. Dit hoef je niet altijd te bewaren voor de zomervakantie. Kijk ook eens bij last minutes om een weekendje weg te gaan met je kinderen.

4. Zelfkennis

Tijdens een vakantie leer je jezelf op een hele andere manier kennen. Doordat je in een andere omgeving bent, kom je in nieuwe situaties die buiten je ‘veilige zone’ vallen. Door bijvoorbeeld in een vreemde taal je ontbijt te bestellen of die moeilijke piste te pakken tijdens je skivakantie leer je dat je meer kan dan je denkt. Naast dat dit zorgt voor mooie herinneringen, zorgt het daarom ook voor meer zelfvertrouwen!

5. Vakantie maakt je gelukkiger

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat vakantie je gelukkiger maakt. Wanneer je een vakantie in het vooruitzicht hebt, ben je volgens deze onderzoeken het gelukkigst. Daarnaast blijken mensen die geregeld op vakantie gaan positiever over de kwaliteit van leven en hun gezondheid.

Bron: Allinclusive.nl

Reacties zijn gesloten.