Waarom zijn kamerplanten goed voor je gezondheid?

Waarom zijn kamerplanten goed voor je gezondheid?

Wanneer je naar de winkel gaat om een aantal mooie kamerplanten te kopen, doe je dat waarschijnlijk omdat je je woning leuk wilt inrichten. Maar naast dat kamerplanten een mooie toevoeging zijn aan je inrichting, hebben ze nog een ander voordeel. Ze zijn namelijk ook nog eens goed voor je gezondheid. Er zijn een hoop verschillende redenen waarom kamerplanten zo goed zijn, wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Een gezond binnenklimaat

Planten zorgen ervoor dat het binnenklimaat in je woning verbetert. Hierdoor adem je schonere lucht in, wat goed is voor je gezondheid. De planten zetten namelijk kooldioxide om in zuurstof. Mensen doen dit precies andersom waardoor er na een tijdje teveel kooldioxide en te weinig zuurstof aanwezig is. Natuurlijk zijn er andere dingen die je kunt doen om het binnenklimaat te verbeteren, maar kamerplanten kopen is wel een erg snelle en makkelijke manier hiervoor!

Beter concentratievermogen

Een beter concentratievermogen door kamerplanten? Ja, het is echt zo, dit komt ook doordat de lucht die je inademt van betere kwaliteit is. Niet alleen het concentratievermogen is beter, ook ben je productiever. Er zijn verschillende bedrijven die hier heilig in geloven, en dus het hele kantoor vol zetten met verschillende soorten planten. Het blijkt zelfs dat het concentratievermogen en de productiviteit met 20% toe kunnen nemen!

Je bent minder snel ziek

Kamerplanten zijn dus goed voor het reinigen van de lucht in huis. Dit is ontzettend belangrijk. Vervuilde lucht zorgt er namelijk voor dat je sneller ziek wordt. Dit komt omdat je weerstand een stuk lager is, als je heel de dag vervuilde lucht inademt. Bacteri├źn en schimmels kunnen veel beter overleven in ruimtes die warm, vochtig en vervuild zijn. Daarnaast krijgt je ook een stuk sneller last van klachten zoals hoofdpijn als je langdurig vervuilde lucht inademend.

Minder last van kwaaltjes

Naast dat kamerplanten ervoor zorgen dat je minder snel ziek wordt, zorgen de planten er ook voor dat je minder snel last krijgt van vervelende kwaaltjes zoals een droge huid of keel. Deze kwaaltjes worden onder andere veroorzaakt door een te hoge luchtvochtigheid. Kamerplanten zorgen er juist weet voor dat de luchtvochtigheid daalt, gemiddeld met ongeveer 10%. Planten nemen namelijk water op via de wortels, vervolgens verdampt dit weer via de bladeren.

Ontspanning door kamerplanten

Schone en frisse lucht heeft dus al veel voordelen, maar kamerplanten kunnen zelfs ontspanning opwekken en stress verminderen. Dit is ook een van de redenen dat steeds meer bedrijven kiezen voor kamerplanten op kantoor. Het werkt eigenlijk net als een rondje lopen in het bos om een frisse neus te halen. Alleen als je kamerplanten hebt, merk je dit effect de hele dag door, bijvoorbeeld ook fijn als je last hebt van een winterdip. Ook schijnt het zo te zijn dat wanneer je er actief mee bezig bent, je zult ontspannen. Daarom werkt tuinieren ook zo goed om stress te verhelpen.

 

 

Reacties zijn gesloten.