Wanneer neem je een neusdouche?

Wanneer neem je een neusdouche?

Veel mensen hebben last van een verstopte of loopneus. Dit komt bijvoorbeeld voor als je verkouden bent of ergens allergisch voor bent. Het is erg vervelend en je wilt er dan ook zo snel mogelijk van af komen. Je kunt dan eens proberen om een neusdouche te nemen.  Hiermee wordt je neus spoelen wordt een stuk makkelijker. De kans is groot dat je klachten weg gaan of in ieder geval een stuk minder worden. Wij vertellen je wanneer je het kunt doen en hoe het werkt.

Verkoudheid

Vooral in de winter hebben een hoop mensen last van een verkoudheid. Je kunt dit niet voorkomen, maar er is wel een manier waarop je het kunt bestrijden. Het slijmvlies in je neus raakt namelijk ontstoken waardoor ook je neus verstopt raakt. Het wordt lastig om te ademen en de ontsteking zet verder door. Wanneer je regelmatig een neusdouche neemt wordt dit aanzienlijk minder. Binnen no time kun je weer vrij ademen. Ook wanneer je bijholten al zijn ontstoken door de verkoudheid is het goed om deze methode toe te passen.

Allergische reactie

Wanneer je last hebt van een allergische reactie, zoals bijvoorbeeld hooikoorts raakt je neus ook verstopt. Irritatie en ontstekingen zijn hier het gevolg van. Dit kun je tegengaan door een neusdouche te nemen. Doordat je weer vrij kunt ademen voel je je een stuk beter. Daarnaast ben je door het wegspoelen van de allergenen ook nog eens sneller van je allergische reactie af.

Een operatie aan de neus

Als je een neusoperatie hebt gehad, zul je je neus goed moeten verzorgen. De kans is namelijk een stuk groter dat bacteriën gaan zorgen voor ontstekingen na een operatie. Hierdoor word je situatie natuurlijk alleen maar erger. Zorg er daarom voor dat je dit voorkomt. Je neus spoelen kan hier erg goed bij helpen.

Hoe werkt een neusdouche?

Er zijn dus allerlei redenen om een neusdouche te nemen. Naast dat het goed werkt is je neus spoelen ook nog eens ontzettend simpel. Eerst doe je een doseerlepel zout in de neusspoeler, daarna kun je hem vullen met water.  Vervolgens zet je het uiteinde op het neusgat dat het minst verstopt zit. Ga boven de kraan hangen en giet het water in je neusgat. Via het andere neusgat loopt het water er weer uit. Halverwege kun je wisselen en als je klaar bent droog je alles af.

Reacties zijn gesloten.