Wanneer zet u 24-uurs zorg in?

Wanneer zet u 24-uurs zorg in?

24-uurs zorg is een geschikte oplossing wanneer u dag en nacht zorg nodig heeft, maar graag thuis wilt blijven wonen. Dit is zorg waarbij u elk uur van de dag thuis ondersteund wordt door een vast team van zorgverleners. Voor veel mensen is deze zorg een goede optie, omdat u ondanks de intensieve zorg nog steeds uw privacy kunt behouden. Maar wanneer zet u 24-uurs zorg in?

24-uurs zorg is niet afhankelijk van een bepaalde ziekte of situatie. Wanneer u dag en nacht verzorging nodig heeft en toch thuis wilt blijven wonen, is deze vorm van zorg geschikt. De zorgverleners zijn getraind om in veel verschillende situaties te kunnen ondersteunen. Zo kan deze manier van zorg geschikt zijn bij onder andere Alzheimer, Parkinson of de laatste levensfase. Ook voor een bepaalde periode kan 24-uurs zorg geschikt zijn, zoals revalidatie, het wachten op een verblijf in een zorginstelling of wanneer u net uit het ziekenhuis bent ontslagen.

Voordelen voor de mantelzorger

Naast dat het voor degene die zorg nodig heeft een uitkomst biedt, kan 24-uurs zorg ook een mantelzorger ondersteunen. Wanneer u een voor een langere tijd intensieve zorg moet verlenen aan een familielid of naaste, kan het belangrijk zijn om steun te krijgen van een professioneel zorgteam. Op deze manier heeft u een vast aanspreekpunt waar u uw vragen over de zorgen kunt stellen. Naast de hulp biedt het ook rust voor u als mantelzorger, omdat u niet meer alle zorg op u hoeft te nemen.

Vast team

Een van de voordelen van deze vorm van thuiszorg is dat de zorgverlener werkt met een klein en vast team dat u komt verzorgen. Door het kleine en vaste team, hoeft u niet telkens kennis te maken met nieuwe zorgverleners en bouwt u al snel een band op met de zorgverleners die u dagelijks helpen. Naast de zorg, regelt het team de communicatie met familieleden, de huisarts, betrokken specialisten en de apotheek. Hierdoor is iedereen op elkaar afgestemd en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Particuliere 24-uurs zorg

Naast de ‘standaard’ 24-uurs zorg, is er ook particuliere 24-uurs zorg. Het verschil met de ‘standaard’ 24-uurs zorg is dat u bij deze zorg zelf meer controle heeft en geen verantwoording hoeft af te leggen bij zorginstellingen. Bij particuliere thuiszorg overlegt u zelf met de zorgaanbieder welke zorg u wilt ontvangen. Een ander belangrijk verschil is dat u met particuliere zorg zelf de zorg betaalt. Deze vorm van thuiszorg valt gemakkelijk zelf te regelen door contact op te nemen met de gewenste zorgverlener.

Reacties zijn gesloten.