Wat zijn bach bloesem remedies?

Wat zijn bach bloesem remedies?

Op sommige momenten in je leven kun je wel wat extra support met je emoties gebruiken. Bijvoorbeeld als je een periode hebt met veel stress op je werk, als je liefdesverdriet hebt of als je je veel zorgen maakt over de toekomst. Om beter om te kunnen gaan met je emoties, zijn er veel verschillende hulpmiddelen zoals sporten, coaching of therapie. Maar wist je dat ook zogenaamde bach bloesems remedies je hierbij kunnen helpen? In dit artikel leggen we je graag wat meer uit over deze nog relatief onbekende homeopathische druppels.

Wat zijn bach bloesem remedies?

In de jaren dertig van de vorige eeuw heeft Dr. Edwards Bach na een jarenlange studie van bloemen en planten en hun geneeskrachtige werking de Bach Remedies ontwikkeld. Het zijn vloeibare plantextracten, veelal van de bloesem van de plant of boom, die helpen bij het herstellen van emotionele disbalans. Denk hierbij aan emoties zoals neerslachtigheid, angst, gebrek aan zelfvertrouwen en schuldgevoelens. Bach remedies helpen bij stress en innerlijke onrust. In totaal zijn er 38 verschillende bach remedies ontwikkeld die onder te verdelen zijn in zeven aandachtsgebieden zoals ‘vind hoop en geluk’ en ‘overwin uw zorgen’. Enkele voorbeelden van planten en bomen waarvan de bloesem wordt verwerkt in de bach remedies zijn de rode kastanje, de ratelpopulier, de walnootboom en de iep. Lees hier meer over Bach remedies.

Bach rescue remedies

Naast de 38 specifieke bach remedies, bestaan er ook nog bach rescue remedies. Bach Rescue kan je hulp bieden op specifieke momenten wanneer je emotioneel uit balans bent. Denk hierbij aan een belangrijke test of examen waaronder je rijtest, vliegangst, een sollicitatiegesprek of begrafenis. Allemaal gebeurtenissen die je een heftige emotionele impact op je kunnen hebben. Door het nemen van Bach rescue remedies kun je deze stressvolle momenten beter de baas.

Verkrijgbaarheid

In Nederland kun je bach bloesem remedies kopen bij drogisterijen en natuurwinkels. Je kunt ze ook online bestellen of je kunt contact opnemen met iemand die gespecialiseerd is in bach bloesem remedies en advies op maat krijgen. Vaak hebben deze specialisten ook de mogelijkheid om aan de hand van de 38 bloesems een remedie speciaal op jouw behoefte af te stemmen.

Reacties zijn gesloten.