Wat zijn de voordelen van een detox sapkuur?

Wat zijn de voordelen van een detox sapkuur?

Waarschijnlijk heb je al vaker gehoord van detoxen of het ontgiften van je lichaam. Vaak wordt dit gedaan door middel van een sapkuur. Nu het nieuwe jaar weer voor de deur staat, denken veel mensen na over hun goede voornemens voor komend jaar. Gezondheid is hierbij een vaak gehoord thema, net als afvallen. Detoxen werkt hierbij en heeft een positief effect op vele verschillende processen in je lichaam. Maar wat zijn de voordelen van een detox sapkuur? In dit artikel zetten we ze voor je op een rijtje!

Ontgiften

Het belangrijkste voordeel van een detox sapkuur is dat het je lichaam ontgift. Door enkele dagen (meestal drie tot vijf) alleen maar sapjes te drinken op basis van groente, gaat je lichaam aan de slag om je lichaam zich te ontdoen van vrije radicalen. Dit zijn vervuilde stoffen binnen je lichaam die zijn ontstaan door bijvoorbeeld alcohol, roken, stress, verkeerd voedsel en nog veel meer. Alle andere voordelen van een detox sapkuur zijn een resultaat van dit belangrijke ontgiften effect.

Afvallen

Als je je goed aan je sapkuur houdt, dan ga je ook merken dat je een aantal kilo’s gaat afvallen binnen die paar dagen. Dit is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen een detox sapkuur willen gaan volgen. Echter en zijn nog een aantal andere voordelen die je zeker niet moet onderschatten!

Stofwisseling verbeteren

Niet alleen val je een paar kilo’s af tijdens de dagen dat je je sapkuur drinkt, doordat het je stofwisseling verbetert, ga je ook op de langere termijn hier profijt van hebben. Je metabolisme verbetert en dit zorgt ervoor dat je vetverbandingmechnisme actiever wordt. Het is dus ook mogelijk om na je sapkuur nog af te vallen of in elk geval je gewicht op peil te houden. Mits je natuurlijk ook na je sapkuur gezond en verstandig blijft eten.

Meer energie

Nog een belangrijk voordeel van een detox sapkuur is dat het je meer energie zal opleveren. In het begin van de kuur kun je je misschien wat slapjes voelen; doordat je lichaam moet omschakelen van (te veel) vast voedsel naar sapjes, kun je je in het begin wat futloos voelen. Dit gevoel kun je verminderen door de dagen voor sapkuur alvast gezonder en minder te gaan eten. Op een gegeven moment merk je echter dat je knop om gaat en dat je juist meer energie gaat krijgen. Dit gevoel zal ook na de detox aanhouden!

Stralende huid en sterker haar

Nog zo’n bijkomend voordeel van het ontgiften is dat je huid en haar verbeteren. Ook hier kun je in eerste instantie een negatief effect merken. Zo kun je meer puistje krijgen of wordt je haar vetter. Dit betekent echter dat het ontgiften werkt en dat je lichaam zich ontdoet van verontreinigde stoffen. Na een paar dagen zul je het verschil gaan merken: een stralende huid en een gezondere haardos!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar en wil jij meer weten over detoxen? Lees dan hier wat is een detox sapkuur.

 

Reacties zijn gesloten.