Wat zijn de voordelen van eiwitrepen?

Wat zijn de voordelen van eiwitrepen?

Elke fanatieke sporter, zeker in de bodybuildingwereld of in de bokswereld, probeert veel eiwitten uit zijn of haar voeding te halen. Ze zorgen namelijk voor herstel, reparatie en het opbouwen van meer spiermassa. De meeste van deze eiwitten komen uit alles wat je eet en drinkt, soms worden er ook eiwitshakes bij gebruikt.

Maar je kan er ook voor kiezen eiwitrepen te nemen, ze zijn een makkelijk tussendoortje die veel eiwitten leveren. Vaak zijn ze ook nog best lekker. Ideaal om even te nemen wanneer je trek krijgt en handig voor onderweg.

Hieronder laten we je alle voordelen zien die eiwitrepen hebben, om je de hele dag door te voorzien van de juiste eiwitten.

5 voordelen van eiwitrepen

Eiwitten leveren een belangrijke bijdrage aan je sportprestaties en veel sporters gebruiken ze dan ook. Maar wat zijn nu de voordelen van eiwitrepen? Ontdek ze hieronder.

1. Het is een lekker tussendoortje

Om aan meer eiwitten per dag te komen eten (en ook drinken) veel krachtsporters volgens een dieet. Hierin zitten meestal al een hoop eiwitten die komen uit eieren, vis, kip, kwark of cheesecake. Vaak wordt er nog een eiwitshake bijgenomen, of zelfs meerdere keren per dag.

Maar een eiwitreep is ook een lekker tussendoortje. Vaak zijn ze chunky en in meerdere smaken verkrijgbaar. Je krijgt zo in een keer weer een doorgaans 15 tot 15 gram eiwitten binnen. En ze zijn nog een heerlijk ook!

Voor wat betreft een smaakvol tussendoortje dus een ideale keuze.

2. Goede bron van verschillende eiwitten

In een eiwitreep zitten meestal veel eiwitten en weinig suikers, of ook vetten. Je moet hierbij natuurlijk wel even goed opletten. Sommige eiwitrepen bevatten namelijk meer suikers en vetten dan andere, waardoor de verhoudingen (voor een eiwitreep) niet helemaal kloppen.

Zelfs op repen waarop staat dat ze veel eiwitten bevatten en weinig “carbs” raden we je aan toch nog even de reep nader te inspecteren. Wanneer je deze omdraait, kan je namelijk voor een behoorlijke verassing komen te staan.

Er mag overigens best een beetje koolhydraten of vetten in zitten, zolang het maar niet buiten proportioneel is …je koopt immers de eiwitreep voornamelijk voor de eiwitten die erin zitten.

3. Je bouwt er meer spiermasse mee op

De belangrijkste reden voor bodybuilders om eiwitrepen te gebruiken, is voor het opbouwen van meer spiermassa. Ze zijn een makkelijke en gezonde snack die voldoet aan het voedingsschema van een fanatieke krachtsporter. Neem ze er wel bij en ga nu opeens niet alleen maar eiwitrepen nemen.

Je kan er best een paar nemen op een dag, maar overdrijf het niet. Haal ook veel eiwitten uit je voeding en zie eiwitrepen meer voor het boosten van je eiwitlevels. Het is dus een extraatje en geen vervanging van je voedingspatroon.

Er zijn nog meer voordelen van eiwitrepen en veel verschillende soorten die allemaal weer anders zijn …kies de beste eiwitrepen eruit voor de beste resultaten en ervaringen.

4. Makkelijk voor onderweg

Ze zijn heel makkelijk in je sporttas te gooien en je neemt ze verder ook overal mee naartoe, wanneer je op weg bent. Eiwitrepen zijn dus net zo makkelijk in vergelijking met een andere snack of reep bv. een Snickers of andere variant. Ideaal voor wanneer je een dosis eiwitten wilt binnenkrijgen of onderweg trek krijgt in iets …je kan er ook een paar meenemen, leg er een paar in je auto.

5. Niet al te gek duur

De prijs voor eiwitrepen valt ook best mee. Je kan het namelijk heel simpel omrekenen en dan zie je dat ze niet veel duurder, of zelfs goedkoper zijn dan andere repen. Maar wel heel waardevol, met veel eiwitten die je helpen groter te worden …en een bijdrage leveren voor je gains in de sportschool.

Conclusie

Eiwitrepen zijn een goede aanvulling op je dagelijkse voedingspatroon. Neem er een paar per dag voor meer eiwitten. Het is een extra en geen vervanging voor alles.

Reacties zijn gesloten.