Werkt Cryolipolyse?

Werkt Cryolipolyse?

Over Cryolipolyse (ook wel: vet bevriezen) is men vaak wat sceptisch: wat doet het, werkt cryolipolyse echt of is het weer het zoveelste trucje? Wij gaan je uitleggen waarom cryolipolyse wél werkt. Want zeker met medisch-cosmetische behandelingen wil je het kaf van het koren scheiden. Helaas kunnen we je hier niet alles uitleggen over de behandeling. Wil je hierna nog meer weten over cryolipolyse? Hier staat alles over het verloop van de behandeling, een filmpje en wat wetenschappelijke onderzoeken.

Hoe werkt Cryolipolyse precies?

Dat het werkt, weten we zeker. Maar hoe het precies werkt, dat gaan we uitleggen. Door middel van transducers (koppen) die op de huid geplaatst worden, zuigt de machine het vet een paar cm op. Op deze manier wordt alleen het vet geïsoleerd. Vervolgens verhit de machine het weefsel even kort, om vervolgens hard te koelen. Deze thermische shock zorgt er voor dat je vet nog harder gaat verbranden. Vet kan slecht tegen kou, de blootstelling hieraan zorgt dan ook dat de vetcellen afsterven. Deze worden weer afgevoerd door het lichaam om nooit meer terug te keren!

Wat zijn de resultaten van een behandeling met Cryolipolyse?

Simpel gezegd zijn de ervaringen van een cryo behandeling erg positief – 85% beveelt de behandeling aan bij vrienden en familie. Daar komt nog bij dat met cryolipolyse gemiddeld 1 tot 1,5 cm vetverlies wordt bereikt per behandeling. Ook is 89% van de patiënten tevreden na de behandeling. Wilt u meer weten over of cryolipolyse werkt uit wetenschappelijke artikelen? Lees dan eens: The Safety and Efficacy of Cryolipolysis: A Systematic Review of Available Literature.

Wat moet ik na de behandeling doen?

Om ervoor te zorgen dat de cryolipolyse werkt, is het belangrijk om een aantal onderdelen in acht te nemen. Het is vooral belangrijk om een levensstijl verandering toe te passen.

  1. Meer groenten en eiwitten eten
  2. Niet meer dan 2 koppen koffie per dag!
  3. Water drinken (2 liter min.)

Als je deze tips toepast, werkt cryolipolyse zoals beloofd. Meer info? Plan een consult in bij je cosmetisch arts.

Reacties zijn gesloten.