Ziekenhuisdieet + 3 redenen waarom je het niet moet volgen!

Ziekenhuisdieet + 3 redenen waarom je het niet moet volgen!

Wil je het Ziekenhuisdieet gaan volgen dan is het verstandig hier nog eens goed over na te denken. Dit dieet mag dan wel zogenaamd goed zijn om snel af te vallen, het is niet allemaal zo rooskleurig. Dit plan om van je overgewicht af te raken kan effectief zijn, maar ook nadelig zijn voor je gezondheid. Verder staat het Ziekenhuisdieet ook bekend om de matige en tijdelijke resultaten! We praten hier dan ook over een crash dieet hetgeen je niet op de meest effectieve manier helpt vet te verbranden. Een duidelijk minderheid valt er dan ook echt mee af. We gaan er even naar kijken en laten je zien waarom je wellicht beter een andere manier van diëten kan volgen.

Wat is het Ziekenhuisdieet precies?

Het Ziekenhuisdieet is bedoeld voor mensen die voor een operatie of om een andere reden snel moeten afvallen. Door deze urgentie wordt er naar een extreme en tevens slechte manier van afvallen gegrepen. Je kan er dus wel degelijk een paar kilo mee afvallen voor een bepaald doel. Echter is de manier waarop erg ongezond en levert het ook voor de lange termijn geen resultaten op. Maar waarom heet het dan Ziekenhuisdieet? Dit is puur de naam die eraan gegeven is omdat het in ziekenhuizen ontwikkeld. Dat je er snel een paar kilo mee af kan vallen klopt, maar dat wil echt niet zeggen dat dit dus de meest ideale manier van afvallen is. Als je namelijk even verder kijkt dan je neus lang is zie je dat er veel ontbreekt in dit dieet. Dit zorgt ervoor dat er allerlei processen in je lichaam optreden. Ook ben je absoluut niet bezig met een doel voor de lange termijn. En het doel is natuurlijk altijd een dieet te volgen omdat je lang wilt genieten van de resultaten. Die vind je echter niet in deze dieet vorm.

Waarom je het Ziekenhuisdieet niet moet volgen

We moeten erbij zeggen dat sommige mensen wel baat hebben bij het dieet. Deze zijn alleen spreekwoordelijk op 1 hand te tellen. Want voor de meeste is dit dieet een ramp. Als je bekend bent met een crash dieet dan weet je waarschijnlijk al genoeg. We gaan hieronder uitleggen waarom je het dieet beter niet kan volgen. Ook laten we je zien welke diëten wel de moeite waard zijn en je verder helpen met afvallen en blijvende resultaten.

1. Tekort aan voedingsstoffen

Doordat je enorm weinig calorieën binnenkrijgt is de rekensom snel gemaakt. Hierdoor zal je namelijk ook tekorten opdoen van belangrijke voedingsstoffen. Deze heeft je lichaam nodig en bij een tekort kunnen dan ook klachten optreden. Klachten die je tijdens het dieet kan ervaren zijn hoofdpijn, hongergevoel, duizeligheid, misselijkheid, spierpijn, slechte adem, slecht humeur. Bij extreem grote tekorten kunnen ook serieuze gezondheidsproblemen ontstaan.

2. Tijdelijke resultaten

Het lijkt in het begin allemaal heel snel te gaan. Vervolgens zie je de afgevallen kilo’s er weer 2 keer zo hard aankomen. Dit heet ook wel het jojo effect en zal in bijna alle gevallen optreden bij het Ziekenhuisdieet. Doordat je lichaam wordt uitgehongerd zal je lichaam gaan sparen. Als je dan na het dieet weer normaal gaat eten of het dieet niet vol kan houden, zal je extra hard aankomen. Je kan dus met stelligheid zeggen dat dit dieet dan een averechtse werking heeft.

3. Schadelijk voor je gezondheid

Het is naast afvallen nog veel belangrijker ook gezond te zijn. Je wilt dus ook op een gezonde manier afvallen. Ben je met het verkeerde dieet bezig dan kan het zijn dat dit niet op een gezonde manier gebeurd. Ook met het Ziekenhuisdieet val je niet gezond af. Dit heeft allerlei nadelen. Je bouwt een flink tekort op waardoor je niet alleen allerlei klachten kan ervaren door te weinig voeding, maar ook belangrijke voedingsstoffen mist. Denk hierbij aan vitamines een mineralen die essentieel zijn voor je gezondheid. Er zijn zelfs verhalen bekend van mensen die door tekorten of verkeerd diëten ernstige gezondheidsklachten ervaren. Let hier dus enorm goed op. Alleen om deze reden (maar eigenlijk in zijn totaliteit) raden wij het Ziekenhuisdieet al af!

Welk dieet is dan wel goed om snel af te vallen?

Wil je wel in een rap tempo gezond afvallen zonder al te veel ongemakken? Dan is het verstandig te kijken naar alternatieven. Zoek een dieet dat aansluit bij wat je wilt maar ook echt zijn beloftes nakomt. Zet hierbij jouw gezondheid ook altijd bovenaan. Dit is vanzelfsprekend ECHT het allerbelangrijkste in je proces om af te vallen. Het Ziekenhuisdieet kent enkele goede punten maar helaas meer minpunten. Een verstandige keuze is dus te kiezen voor een ander dieet!

Reacties zijn gesloten.