Zo kom je gezond de decembermaand door

Zo kom je gezond de decembermaand door

December kan echt een rampmaand zijn wanneer jij het hele jaar lekker bezig bent met gezond eten. De pepernoten, kerstkransjes en etentjes vliegen je namelijk letterlijk en figuurlijk om je oren. Hoe doorsta je op een gezonde manier de maand december, zonder al te veel een beroep te hoeven te doen op je wilskracht? Hoe geniet je ervan, maar blijf je juist ook in deze mooie tijd van het jaar energiek, vitaal en gelukkig met jezelf en je lichaam? In dit artikel geven we je een aantal tips.

  1. Zet er iets tegenover

Op alleen wilskracht zal je het waarschijnlijk niet redden. Zeker niet als een zwak hebt voor zoetigheid. De truc is om er iets tegenover te zetten. Wil je iets lekker eten? Dan moet je morgenochtend een grote ronden wandelen of juist een gezond ontbijt maken.

  1. Zorg dat je maag gevuld is met gezond eten

Met een goed gevulde maag is het een stuk makkelijker om verleidingen te laten staan. Jij hebt dit vast ook wel eens ervaren. Wanneer je met een lege maag naar de supermarkt gaat, zit jouw mandje een stuk voller dan wanneer je net een vezelrijke maaltijd op hebt.

Schuiven we dan met een volle maag aan bij het kerstdiner? Nee, natuurlijk niet. Geniet van het kerstdiner (vooral van het goede gezelschap), maar zorg ervoor dat je de hele maand december en daarna goed gevoed bent. Je zult merken dat dit je helpt om ongezonde voeding en te veel eten te weerstaan. Maak bijvoorbeeld een gezond en vezelrijke havermout in de ochtend. En eet een rijkgevulde salade voor lunch. Zo blijf je je vitamines binnen krijgen en zul je minder cravings hebben in ongezonde traktaties.

  1. Onderschat de verslavende werking van suikers niet

In de maand december bevatten veel lekkernijen suikers. Voeding die suiker bevat werkt hetzelfde op je brein als marihuana of opium: het geeft een dopamine stoot, die zorgt voor een lekker gevoel waar je méér van wilt hebben. Eenmaal in die cirkel, kom je er moeilijk weer uit. Probeer suikers dus te vermijden.

  1. Drink voldoende water

En ja, daar is ie weer! Het drinken van voldoende water zal je een verzadigd gevoel geven. Daarnaast zorgt een goede hydratatie ervoor dat je spijsvertering beter werkt, waardoor slechte stoffen sneller je lichaam zullen verlaten.

  1. Blijf bewegen

Goede beweging is erg belangrijk tijdens de drukke decembermaand. We snappen dat het soms wat lastig in te passen is. Toch raden we je aan om toch te blijven bewegen. Loop bijvoorbeeld naar je familie voor kerst, in plaats van dat je de auto pakt. Daarnaast kunnen wij een Personal trainer Amsterdam sterk aanraden. Een personal trainer Amsterdam Centrum helpt je zo efficiënt mogelijk trainen. Zo kun jij alles uit je tijd halen.

Hopelijk helpen deze tips jouw gezond de decembermaand door te komen. En vergeet vooral niet te genieten van alles.

Reacties zijn gesloten.