Zo krijg je een gezond lichaam

Zo krijg je een gezond lichaam

Wil je een sterk en gezond lichaam? Dit kan door bijna iedereen worden bereikt. Soms is het makkelijker dan je denkt! Met genoeg wilskracht en een paar aanpassingen aan je leefstijl kom je vaak al een heel eind. Welke aanpassingen kun je doen om een gezond lichaam te krijgen? Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Drink water

Je lichaam heeft vocht nodig voor veel verschillende processen. Het is dus belangrijk om genoeg vocht binnen te krijgen per dag. De beste manier hiervoor is het drinken van water. Water bevat geen calorieën en er zitten verschillende belangrijke mineralen in. Hoeveel water moet je dan drinken? Voor een volwassene is het advies om elke dag tussen de 1,5 en 2 liter water te drinken. 

Eet voldoende groente en fruit

Het wordt aanbevolen om minimaal 200 gram groenten en 2 stuks fruit per dag te eten. Waarom? Er zitten vitaminen, mineralen, antioxidanten en vezels in die je lichaam allemaal hard nodig heeft om gezond te blijven. Zo kun je bijvoorbeeld door genoeg groente en fruit te eten de kans op hart- en vaatziekten verlagen. 

Zorg voor genoeg slaap

Om een gezond lichaam te krijgen en te behouden is slaap erg belangrijk. Je lichaam heeft slaap nodig om te herstellen. De celreparatie en celgroei is meer actief als je slaapt. Daarnaast krijgen tijdens het slapen je hersenen de kans om te ontspannen. Hoeveel moet je dan slapen? Dit verschilt per persoon, maar de richtlijn is ongeveer zeven tot negen uur slaap per nacht. 

Detox

Door slechte voeding en andere ongezonde gewoonten komen er afvalstoffen in je lichaam terecht. Als je een gezond lichaam wilt, is het belangrijk dat je deze stoffen uit je lichaam krijgt. Een detox kuur kan je hierbij helpen. Zo’n kuur kun je bijvoorbeeld nemen wanneer je een tijd slecht hebt gegeten, maar ook als je wilt stoppen met drugs of andere verslavende middelen. Je lichaam gaat tijdens zo’n kuur de strijd aan met alle aanwezige afvalstoffen en voert ze af. 

Stop met alcohol, drugs en roken

Als je alcohol drinkt, drugs gebruikt of rookt komt er een grote hoeveelheid afvalstoffen in je lichaam terecht. Daarnaast heeft het ook een negatieve invloed op je mentale gezondheid. Om je lichaam gezond te krijgen kun je het beste dus stoppen met deze middelen. Lukt dit je niet alleen? Ben je verslaafd en wil je afkicken drugs of alcohol? Neem dan contact op met je huisarts. 

Reacties zijn gesloten.