Zorgverzekering vergelijken, let op deze punten

Zorgverzekering vergelijken, let op deze punten

Een goede zorgverzekering is erg belangrijk, het is dan ook zaak om hier genoeg tijd en aandacht aan te besteden. Ieder persoon is namelijk anders en heeft dus ook andere zorg nodig. Gelukkig kan je een zorgverzekering helemaal aan laten sluiten op jouw wensen en behoefte. Maar waar moet je nu precies op letten bij het vergelijken van een nieuwe zorgverzekering? Veel mensen vinden dit nog erg lastig, vandaar dat wij een aantal belangrijke punten op een rijtje hebben gezet.

De basispremie

Iedereen in Nederland is verplicht om in ieder geval een basis premie af te sluiten. De basis premie is bij iedere verzekeraar hetzelfde, hierbij is het dus vooral belangrijk om te kijken naar de prijs. Je kunt hier flink op besparen als je de juiste verzekeraar kiest. Houd daarnaast ook rekening met het eigen risico. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager je maandelijkse premie is. Dat klinkt misschien aantrekkelijk, maar wanneer er iets gebeurd moet je een hoop betalen.

Aanvullend verzekeren

Natuurlijk wil je een goedkope zorgverzekering, maar daarnaast is het misschien ook wel handig om je voor bepaalde zaken aanvullend te verzekeren. Een verzekering voor tandarts kan bijvoorbeeld nodig zijn voor jou. Kies een verzekeraar waar je een losse ongevallen verzekering kunt afsluiten voor de tandarts en fysio. Je betaald dan een klein beetje meer per maand, maar als er iets gebeurd met je gebit of als je last hebt van je lichaam ben je in ieder geval verzekerd. Bedenk dus van te voren goed welke aanvullende modules voor jou belangrijk zijn.

Aangesloten ziekenhuizen

Iets waar mensen nog wel eens de mist in gaan, is dat zij niet goed checken welke ziekenhuizen aan zijn gesloten bij de zorgverzekering. Dit is erg belangrijk, want als dit niet het geval is, kan het zijn dat jouw verzekering de kosten niet vergoed. Verzekeraars maken hier onderling afspraken over met ziekenhuizen. Veel verzekeraars vergoeden alles van ieder ziekenhuis, maar er zijn ook verzekeraars die dit niet doen. Kijk dit dus altijd goed na, het kost namelijk een hoop geld als je een behandeling zelf moet betalen.

 

Bron: Aansprakelijkheidsverzekering.com

Reacties zijn gesloten.