Zweetproblemen; wat trek ik aan?

Zweetproblemen; wat trek ik aan?

Je bent echt niet de enige als je zo nu en dan last hebt van overmatig zweten. Zweetplekken na het fietsen, kletsnatte oksels wanneer je dicht bij de verwarming zit, transpiratievlekken wanneer je je ook maar een beetje inspant en soms zelfs gele zweetvlekken in een wit T-shirt, die er niet uitgaan na het wassen?

In de volksmond staat menig man, die zweetplekken heeft, ook wel 0-0… Sta jij ook wel eens 0-0 maar wil je dit het liefst zo min mogelijk ervaren? Dat snappen we maar al te goed! Gelukkig zijn er een aantal manieren (lees: verschillende kledingstukken) die het transpireren iets kunnen verminderen. Daarentegen zijn er ook een aantal kledingstukken die het zweten juist erger maken… Lees snel met ons mee voor een aantal tips!

Laagjes over laagjes

Ten eerste, in de winter, is het natuurlijk zaak dat je verschillende laagjes aan hebt. Je wilt immers geen koud vatten en al helemaal niet verkouden worden. Maar met al die laagjes, lijkt het wel alsof je het zweten al helemaal niet meer in de hand hebt… what to do? Onze eerste tip; trek geen ondershirt, maar een onderhemd aan! Dan laat je je oksels tenminste vrij. Ten tweede, zorg voor een vest in plaats van een trui; die trek je toch iets sneller uit wanneer je je bijvoorbeeld moet inspannen of voordat je op de fiets stapt!

Verschillende soorten materialen

Sommige kledingstukken zijn een stuk luchtiger dan anderen; dit ligt voornamelijk in handen van het materiaal dat wordt gebruikt voor de kledingstukken. Als vuistregel mag je ervan uitgaan dat natuurlijke stoffen, zoals katoen of linnen, het best ademen, en er door deze stoffen dus het meest lucht wordt binnengelaten. 1+1=2; dat betekent minder transpireren!

Dunne sokken

Ben jij wel eens totaal verkleumd thuisgekomen na een winterse wandeling, of heb je het wel eens ontzettend warm op een tropische zomerdag? Misschien herken je het fenomeen; wanneer je je handen en polsen onder de warme kraan stopt, krijg je het zelf een stukje warmer. Was je je handen onder een koude kraan, koel je lekker af. Net als met je handen, is dit met je voeten ook het geval. Heb je het dus vaak heel warm en zweet je daardoor veel? Zorg er dan voor dat je dunne sokken draagt; geeft een verkoelend effect voor je lichaam!

Als je last hebt van overmatig zweten, kan je uiteraard altijd uitzoeken of je hier op medische wijze iets aan kan doen. Er zijn veel specialisten, zoals Marcovancoevorden.nl, die je graag verder helpen!

Reacties zijn gesloten.